19.2.2013

Pete Suhonen: Hitlerin kylkiluu

Miniloma ja matkapokkari kiilasivat yhden kirjan ohitse ja yöpöydälle jäi keskeneräinen Hitlerin kylkiluu. Pete Suhosen esikoiskirja on nyt saatettu loppuun ja seuraavaa kirjaakin on jo aloiteltu.

Hitlerin kylkiluu löytyi tietysti kirjaston uutuushyllystä, olen täysin vailla yllätyksiä! Kirja lähti mukaani lähinnä siksi, että se kertoo ääriliikkeistä ja niistä kertovia kirjoja on nyt liikkeellä muitakin. Pirjo Hassisen Populaa muuten odotellessa. Aikalaiskirjallisuutta, sitä kai se on.

Hitlerin kylkiluu on mielestäni myös tyylipuhdas veijariromaani. Tarinan ytimessä on melko erikoista äijäsakkia ja sehän sopii veijarointiin kuten myös ääriliikkeisiin. Kirja kertoo siis uusnatsiliikkeestä, Veljeskunnasta, joka pyhittää kaiken omalle asialleen. Aika lailla kieli poskessa kirjaa saa lukea, mutta aina välillä havahduin miettimään, että miksi olinkaan tähän tarttunut.. Siksi kai, että taas oppisin lisää siitä, mikä ihmisiä ajaa, mikä käynnistää toiminnan. En tiedä sainko vastauksia, mutta kieltämättä viihdyin kirjan seurassa ihan mainiosti. Tarina kulkee jouhevasti ja väistämättä kohti lopputulemaansa. Henkilöhahmot ovat kuten todettua, viihdyttävää seurattavaa, mutta harmistuttavan perinteinen on teoksen henkilögalleria: naiset ovat vaimoja, äitejä ja huoria. Hmpf!

Miten ääriliike teoksessa sitten kuvataan? Peräkylän poikien intohimoisena, huvittavanakin harrastuksena.

Pete Suhonen 2012: Hitlerin kylkiluu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti