23.2.2013

Johanne Hildebrandt: Freija - Valhallan tarinoita


Freija on aloitusosa Skandinaaviseen jumaltarustoon pohjautuvassa Valhalla-trilogiassa. Teoksissa päähenkilöitä ovat muinaiset pohjoiset jumalat, joista tutuimmat Freija, Tor ja Odin. Freija on Kuujumalatterelle vihitty papitar, joka lähtee vaanien heimon edustajana rauhanneuvotteluihin aasojen kanssa. Unessa Freija näkee näyn, jossa hän antautuu vaanien päällikön Odinin pojalle, Torille. Freija ei halua uskoa uneensa, sillä se olisi häpäisy Jumalatarta kohtaan. Kohtalon määräämiä tapahtumia ei kuitenkaan voi estää ja Freijan ja Torin kohtaamisen lisäksi Freija näkee ennaltaVanaheimin tuhon ja uuden ajan alun. Kuten muinaisessa mytologiassakin, tässäkin tarinassa rakastetaan, ja vihataan sekä toimitaan tunteiden ja viettien vieminä.

Koko kirjasarja on erittäin paljon Rouva Blankan mieleen. Magia, kiellytty rakkaus, intohimo, valtataistelut, myytit ja ikiaikaiset voimat ovat teemoja, joilla tämä lukija saadaan pauloihin.

Freija on keskiössä myös sarjan seuraavissa osissa Idun ( 2003) ja Saaga (2004). Luin trilogian väärinpäin, mutta se ei haitannut lainkaan.

Johanne Hildebrandt 2002: Freija - Valhallan tarinoita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti