23.2.2013

Jo Nesbø: Torakat

Ystäväni on rakastunut Harry Holeen. Eikä ilmeisesti ole ainut. Äitinikin taitaa olla rakastunut. Luin joskus aikasemmin ensimmäisen Australiaan sijoittuvan Harry Hole- romaanin, mutten innostunut. En välitä dekkareista tai jännäreistä. Olette varmaan huomanneet. Monelta suunnalta tulleiden suositusten myötä päätin kuitenkin antaa Harrylle mahdollisuuden. Kuulemma vasta kolmososasta eteenpäin kirjat ovat tosi hyviä, mutta en halunnut jättää yhtä osaa välistä, jos vaikka kuitenkin rakastuisin.

Harry saa tällä kertaa komennuksen Bangkokiin. Norjan suurlähettiläs on löydetty murhattuna paikallisesta bordellina käytettävästä motellista. Harry lähetetään selvittämään murhaa matalalla profiililla. Harry pistää putken poikki ja syventyy murhaajan kiinni saamiseen. Thaimaassa tutuiksi tulevat mm strippibaarit, paritus, ooppiumiluolat ja pedofilia.Murhaaja saadaan kiinni ja ihan mielenkiintoinen koukku tarinaan on saatu.

Pidän Harrysta, mutta en vielä ihastunut. Annan hänelle vielä mahdollisuuden seuraavaassa osassa. Se on nimeltään Punarinta ja se sijoittuu Norjaan. Tämän jälkeen luettavaa riittää vielä kuuden romaanin verran.


Jo Nesbø 1998: Torakat

1 kommentti:

  1. Kirjaniilo ei ollut kuullutkaan Harry Holesta, hauska tietää, että häntä rakastetaan moniaalta :) Tykkään lukea dekkareita, mutta en ole aikoihin lukenut. Jään jännityksellä seuraamaan, milloin Rouva Blankan Harry-rakkaus syttyy!

    VastaaPoista