10.12.2012

J. S. Meresmaa: Mifongin perintö

Suomenkielisen fantasian julkaiseminen näyttää olevan kasvussa. Kirjoitan tästä täydellisellä mutu-tuntumalla, mutta alan kirjallisuutta näyttää ilmestyvän vähän väliä kirjastonkin uutuushyllylle.
Mifongin perintö on tämän vuoden alkupuoliskolla julkaistu tarina Mifonkien myytistä, Keisarien kirjojen sisältämistä salaisuuksista, kuolemattomuuden havittelusta, juonittelusta ja näihin kaikkiin edellä mainittuihin puolivahingossa sekaantuvasta prinsessasta ja antikvariaatin pitäjän vaeltelevasta veljestä. Kohtalaisen monta fantasiakirjaa lukeneena voin sanoa, että tarina vie yleensä voiton henkilöiltä ja niin käy tässäkin kirjassa. Prinsessa Ardisin ja puumansa kanssa kulkevan Danten välinen rakkaus ei vakuuta, eivätkä muutkaan henkilöhahmot ehdi juuri muuta kuin kuljettaa tarinaa eteenpäin. Tosin kyseessä on vasta ensimmäinen romaani kolmesta, joten kenties henkilöihin pääsee tutustumaan vielä paremmin.
Loppuarvioiksi sanoisin lyhyesti Ihan ok, teksti on kaikin puolin sujuvaa, mutta ei kuitenkaan sen suurempia kipunoita herättänyt. Mifongin perintö on kirjailijan esikoisromaani ja näemmä trilogian ensimmäinen.

J. S Meresmaa: Mifongin perintö, 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti