31.12.2012

Blankan ja Niilon parhaat 2012

Kaksi erilaista lukijaa on kirjoittanut lukemistaan kirjoista nyt viisi kuukautta. Päätetään puolikas blogivuosi TOP 3 -listoilla.

Rouva Blanka TOP 3 (järjestys satunnainen)
- Patrick Rothfuss: Tuulen nimi
- Annukka Salama: Käärmeenlumooja
- Jenny Kangasvuo: Sudenveri

Blankan kommentit: Top-listaa kärkkyy myös Seija Vilenin Pohjan akka ja Helena Wariksen Sudenlapset olisi ehdottomasti listalla, mutta en muista tuliko se luettua jo edellisenä vuotena. Tuulen nimi tuli ahmaistua ennen blogia, mutta lyhyesti sanottuna kyseessä on Kuninkaansurmaajan kronikka - nimisen trilogian ensimmäinen osa. Päähenkilönä seikkailee ja hölmöilee Kvothe, Velho ja sankari ja kertoo itse omaa tarinaansa ja joka on omien sanojensa mukaan melko legendaarinen kaveri. Kvothe ei todellakaan ole pelkkää sankariainesta ja juuri hänen inhimillisyytensä vuoksi häneen on helppo ihastua. Kerronta on mukaansatempaavaa ja tietysti kirjan loputtua sitä janoaa lisää.  

Käärmeenlumooja ja Sudenveri olivat siinä mielessä samanlaisia, että ne sijoittuvat tavalliseen maailmaan, mutta päähenkilöillä on yliluonnollisia ominaisuuksia. Aihepiirit olivat näissä kahdessa kutkuttuvat ja tarinankerronta onnistunutta. Käärmeenlumoojassa ripaus romantiikkaa ihastutti myös Rouva Blankaa. Annukka Salaman mukaan hän halusi kirjoittaa fantasiaa, jossa olennaisena teemana olisi myös rakkaustarina ja juuri tällaista olen itsekin kaivannut. Onneksi ei joutunut itse ottamaan kynää käteen!!

Rouva Blanka toivottaa lukijoille onnea vuoteen 2013 ja ottaa aurinkoon mukaan pari lupaavaa kovakantista.


Neiti Niilon TOP 3
- Amor Towles: Seuraelämän säännöt
- Katja Kettu: Kätilö
- Tuomas Vimma: Raksa

Näihin ei oikestaan ole kommentoitavaa, jonakin toisena päivänä olisi voinut valita ihan toisin. Joka tapauksessa kuluvaan vuoteen on mahtunut riittävästi laadukasta lukemista. Kirjaniilo lupaa vuonna 2013 kahlata läpi muutaman maailmankirjallisuuden klassikkoteoksen ja jatkaa kovien kotimaisten parissa. Suosituksia otetaan vastaan!


Lukijoiden TOP 3 on seuraava:
- Elina Rouhiainen: Kesytön
- Suzanne Collins: Nälkäpeli-trilogia
- J.S.Meresmaa: Mifongin perintö 

Rouva Blanka ja Neiti Niilo kiittävät ja kumartavat ja jatkavat lukemista myös ensi vuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti