26.12.2012

Annukka Salama: Käärmeenlumooja


Kuten jo aikaisemmin Nälkäpelitrilogiapostauksen jälkikommentoissa mainitsin, Annukka Salaman Käärmeenlumoojaa olen metsästänyt pitkään. Aihepiiri oli kertakaikkisen ohittamaton. Takaliepeessä sanotaan näin: "Miltä tuntuisi, jos puolet kyvyistäsi tulisi satunnaisesti valitulta eläimeltä? - Käärmeenlumooja on faunoideista kertovan sarjan villin tyylikäs avausosa, joka yhdistää yliluonnollisia aineksia ja leiskuvaa intohimoa poikkeuksellisen vetävällä otteella". Voimaeläin saa totisesti kirjaimellisen merkityksen tässä kirjassa. Faunoidit ovat ihmisiä, joilla on jonkin tietyn eläimen kyvyt, esim. päähenkilö Unna on oravan tapaan äärimmäisen ketterä, mutta samalla säikky ja erilaisuutensa vuoksi yksinäinen. Unna tutustuu tarinan edetessä muihin kaltaisiinsa faunoideihin, joiden voimaeläimiä ovat mm. harakka, hevonen ja lepakko. Vaikka yliluonnollisuus onkin kirjan pääteema, ehkä päällimmäisenä jää mieleen nuorten hauska ja uskottava dialogi. Nuori ihastuminen on myös suloista ja okei, vähän kadehdittavaakin.

En pysty enää pidättelemään, joten sanon sen: Ihastuin palavasti, ahmaisin hetkessä ja haluan tämän omakseni. Kirjaston kirjastakaan en malttaisi luopua, mutta onnekseni kirja on avausosa, joten lisää on tulossa.

Annukka Salama:Käärmeenlumooja, 2012

ps. Neiti Niilo, nyt alkais olee aika päättää kirjasyksyn ykkönen tai ainakin listata parhaimmat!

1 kommentti:

  1. Voi miten hauskaa, että olet löytänyt uuden sarjan, josta olet lumoissasi! Ja tietysti ihan parasta, että kyseessä on kotimainen avaus.

    Mikähän muuten mahtaa olla Rouva Blankan oma voimaeläin?

    VastaaPoista