1.11.2012

Enkelisaagan kolmas osa

Sain vihdoinkin luettua Becca Fitzpatrickin Enkelisaagan kolmannen osan. Kirjat ovat ilmeisestikin olleet kuumaa tavaraa, sillä lähikirjastossani ne ovat jatkuvasti lainassa.
Saaga kertoo kiltistä koulutytöstä Norasta ja langenneesta enkelistä Patchistä. Tavallinen tyttö ja yliluonnollinen poika, kuulostaako kenties jo liiankin tutulta? No, tämä myy tällä hetkellä, jopa niinkin paljon, että olen oikein metsästänyt tätä kolmatta osaa. Kauhusaagaksi tätä on jossain kuvattu, mikä ei mielestäni pidä lainkaan paikkaansa. Nora ja Patch tuovat kuitenkin mieleeni Bellan ja Edwardin.  Ainoastaan kolmiodraama puuttuu.  Patch on kuten Edward, hieman paha, mutta kuitenkin aivan liian upea ollakseen uskottava edes tässä genressä. Päähenkilöiden ajattelun loogisuus ei aivan seuraa juonen käänteitä ja Noran jokaisessa osassa Patchia kohtaan heräämä epäilys tuntuu pakotetulta. Saagassa juonen punaisena lankana kulkee langenneiden enkeleiden ja nefilien yhä kiristyvät välit sekä Noran ja Patchin välinen jännitys. Ja taas saadaan jännittää pääsevätkö ne petiin asti viimeisessä osassa. Tässäkin mielessä kirja muistuttaa Twilightia.
Sarjan viimeinen osa Finale on juuri julkaistu ainakin jenkeissä. Nykyään kirjoistakin tehdään muuten trailereita. Finalen traileri löytyy täältä.

Becca Fitzpatrick 2011: Hiljaisuus, (Silence, The hush, hush saga)

3 kommenttia:

 1. Tähän kirjasarjaan ei neiti Niilolla ole paljon sanottavaa, mutta kirjatraileri on kyllä pakko tsekata! Ja olihan se, koukuttava varmasti jos jo koukussa on. Kirjatrailereita ei ole aikaisemmin tullut vastaan, mutta eihän se ideana huono olo, videolla voi myydä mitä tahansa. Tässähän voisi suorastaan intoutua kysymään, että muistuuko rouva Blankalla mieleen hyviä kirjafilmatisointeja?

  VastaaPoista
 2. Heti ekana tulee tiety mieleen pari sarjaa, kuten Ylpeys ja ennakkoluulo vuodelta -95. Mr. Darcyyn ja Colin Firthiin rakastuivat viimeistään siinä vaiheessa kaikki. Game of thrones on aika onnistunut, joskaan ei yhtä koukuttava kuin kirjasarjat. True blood taas on huippu ja paljon parempi kui Sookie Stackhouse-romaanit!

  Elokuvia ei nyt tältä istumalta tule mieleen. Leffassa on muuten just nyt Piin elämä, ookko sattunut neiti Niilo lukemaan sitä?

  VastaaPoista
 3. Piin elämä on lukematta, mutta lisään senkin lukulistalle. Muistaakseni tuo on saanut osakseen aika lailla suitsutusta. Elkokuvana ei taida oikein kiinnostaa.

  VastaaPoista