18.10.2012

Syksyn odotetuin

Kirjaniilo tunnustaa heti kättelyssä, että on odottanut Riku Korhosen uusinta vähintään kesästä saakka. Yhtä innokkaasti odottaisin uutta luettavaa Leena Krohnilta, Margaret Atwoodilta tai Haruki Murakamilta. Hmm.. ei Riku Korhonen oikeastaan tyyliltään kuulu tuohon listaan laisinkaan - mutta siitä huolimatta hän kuuluu omien suosikkieni superlistaan.

Aikaisemmassa postauksessa jo pikkasen hehkutin, ja hyvä niin, koska todellakin pidin kirjan alkuosasta sen loppuosaa enemmän. Nuku lähelläni jatkaa Korhoselle tuttua ihmissuhde- ja yhteiskuntakeskeistä kerrontaa ja se on myöskin tyypillisesti tässä hetkessä kiinni.

Kirjan päähenkilö matkaa hakemaan kuolleen veljensä tuhkia ja rakastuu samalla reissulla veljensä entiseen heilaan. Tämä osa tarinasta pitää otteessaan. Kun ihmissuhde kirjan loppuosaa kohti syvenee ja saa omat, omituiset muotonsa, alkaa oma innostukseni hiipumaan. En oikein päässyt sisälle tämän pariskunnan käyttäytymiskaavoihin, meni vähän liian ahdistavaksi ja pikkasen yli hilseen..

Joka tapauksessa Riku Korhonen kuuluu niihin kirjailijoihin, joiden tuotantoa odotan vaikka maailman tappiin. Ja odotellessa luen Hesarin kolumnit :)

Riku Korhonen 2012: Nuku lähelläni.

1 kommentti: