27.10.2012

Ihanaa kamalaa tyttöhömppää

Rouva Blankan kanssa ollaan tosiaan vaihdettu kokemuksia hyvästä tyttöhömpästä. Tyttöhömppähän on mitä parhainta viihdettä ja tasapainottaa mukavasti joskus vähän raskaita lukuvalintoja. Itselläni ongelmana on se, etten jälkeenpäin muista hömppäkirjojen nimiä ja tekijöitä ja se vähän vaikeuttaa suosittelua!

Minulla on vakiintunet tyttöhömppä-tavat. Ostan chick littiä kirppareilta euron parin hintaan ja mieluiten englanniksi. Chick litin kieli on usein todella herkullista ja toimii mielestäni parhaiten alkuperäiskielellä - siis luonnollisesti olettaen, että kirjailija on englanninkielinen.. Tuo kieliasia on toki myös jonkinlainen oikeutus lukea hömppää, se pitää kielen tuoreena :) Seliseli.

Parhaimmillaan tyttöhömppä on laadukasta viihdettä. Pahimmillaan ihan kamalaa roskaa, mutta loppuunhan ei mitään tarvitse lukea ja pokkareita on helppo vaihdella kaverien kanssa tai heittää roskiin. Kuvassa olevista kirjoista ainakin Helen Fielding jäi kesken ihan jo alkumetreillä, kauheaa kuraa!

Muistan vieläkin ensikosketukseni tyttöhömppään. Kyseessä oli Jane Greenin Bookends, jonka sain vuosituhannen alussa yhdeltä muuttoa tekevältä kaverilta. Kirja on minulla edelleen ja suosittelen sitä lämmöllä :) Se oli silmät avaava kokemus ja ehkä myös englanninkielisenä jonkinlainen vaikutin siihen, että edelleen luen hömppäni mieluiten englanniksi.

Ja suomeksihan parasta tyttöhömppää on tietysti Anni Polvan naistenkirjat! Ehkä vähän omituista, mutta ahmin ne läpi ala-asteella! Ja väitän, että ne ovat vaikuttaneet suuresti omaan käsitykseeni rakkaudesta höm höm.. Tässä välissä voisi miettiä onko viihde ihan niin vaaratonta kuin väitetään ;)

2 kommenttia:

  1. Kuinka ollakaan, mulla on juuri kesken tuo Jane Green. Suomenkiellisenä kylläkin! Pitäis vähän tsempata ja alkuperäiskieli haltuun.

    VastaaPoista
  2. Bridget Jonesit on musta huippuja! Mieleen on jäänyt myös Melissa Bankin Nyt nappaa.

    Itekin luin Polvan rakkausromaani ala-asteella...mies vie ja minä vikisen - kait?

    VastaaPoista