25.10.2012

Elämässään kadoksissa

Kirjaniilo kävi jälleen kirjastossa pikavisiitillä, eli nappasi uutuushyllystä ne kiinnostavimmat kirjat. Pinossa on useampi tänä vuonna ilmestynyt kirja, mutta esittelen nyt aluksi Kristiina Lähteen Joku on nukkunut vuoteessani -teoksen. Tähän oli melkein pakko tarttua, jostain syystä olen aina pitänyt siitä karhusadusta, mihin tuo teosnimi viittaa.

Kirjan nimi kertoo paljon myös sen päähenkilöistä Rosasta, Laurasta ja Onnista. He ovat kaikki kolme-neljäkymppisiä nuoria aikuisia ja ihan hukassa omassa elämässään. Yksi elää ns. autopilotilla ja toinen pelkää hukanneensa kymmenen vuotta elämättömään elämään. Surkeaa siis on, eikä kohtaloiden toisiinsakietoutuminen muuta asiaa paremmaksi. No ehkä sen verran, että yhteentörmäys pakottaa tekemään havaintoja ja ehkä jopa muuttamaan taivaltamisen suuntaa. Aika lohdutonta luettavaa, mutta valitettavasti vähän tuttuakin noissa ihmiskohtaloissa on.

Lähteen kieli on kaunista, mutta kyseessä onkin runoilija ja runoilijan ensimmäinen romaani. Sen verran olin joko huolimaton lukija tai voi olla kirjoittajassakin vikaa, että luin kirjasta yli puolet ennen kuin huomasin että naiskertojia onkin kaksi! Hupsista!

Ja koska tämä kirja oli pikkaisen masentava, niin luin aina välissä chick-littiä hi hii! Kyseessä oli Sophie Kinsellan The Undomestic Goddess. Toimi kuin häkä!

Kristiina Lähde 2012: Joku on nukkunut vuoteessani.
Sophie Kinsella 2005: The Undomestic Goddess.

1 kommentti:

  1. Joku on nukkunut vuoteessani on ihan mahtava kirjan nimi. Pitää ehkä lukea tuo jo vain sen takia. Kansi on myös kaunis, mikä toisaalta kertoo jotain sisällöstä, toisaalta ei. Mikä Niilo Neiti sinulle on kannen merkitys luettavaa valittaessa? Tuleeko mieleen jotain erityisen kammottavia tai ihastuttavia kirjojen kansia?

    Sophie Kinsellaa pitäsi lukea. Ollaan ennenkin puhuttu hyvästä hömpästä ja siitä kuinka vaikea sitä on löytää. Katsoin Himoshoppaaja-leffan ja se ainakin oli hauska!

    Täällä lumimyräkkä ja vasta lokakuu. Huh!

    VastaaPoista