7.9.2012

Samaanien sukua

Maarenilla on tietäjän lahja, hän näkee henget ympärillään metsissä ja majoilla ja kulkee öisin milloin jäniksen milloin kalan kehossa. Vaan muinaisaikojen lapissa on vain rumpu-ukkoja ja tiedon omaavia naisia hyljeksitään tai pahimmassa tapauksessa työnnetään alas kalliolta. Maaren kuitenkin taistelee kohtalonsa vuoksi jo pienestä pitäen ja kulkee omaa sudenpolkuaan pitkin. Opittuaan loitsimisen lahjan ja tehtyään itselleen noitarummun, Maarenin kohtalo vie hänet pois Lapista vaalean ja sinisilmäisen miehen matkaan kohti etelää, jossa kirkon kellot soivat eikä vanhoilla jumalilla ole enää sijaa. Samaaninaisen tehtävä on kuitenkin vielä täyttymättä ja rummulta on saatava vastaus.
Kirja kuuluu Havasten muinaisilla uskomuksilla maustettuun historialliseen Lapinmaa-sarjaan ja on sen itsenäinen neljäs osa.
Paula Havaste on kirjailijana Rouva Blankalle uusi tuttavuus, mutta mikä olisikaan rouvalle houkuttelevampaa kuin historian ja todeksi käyvän muinaisen mytologian yhdistyminen. Kirja oli ihan ok, kenties joskus luen lisääkin, mutta sitä ennen yöpöydällä odottelee moni kiinnostavampi tapaus.
Paula Havaste 2008: Maaren, samaanien sukua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti