25.9.2012

Matkalukemisena Vimmaa

Viikonlopun lomareissuun valikoitui matkakirjaksi Tuomas Vimman Raksa. Olen lukenut Vimman aikaisemmat kolme kirjaa, eikä tähän uusimpaan ollut mitään kynnystä tarttua - vaikken olekaan ihan varma että pidänkö Vimman tyylistä vai inhoanko sitä :) Ehkä juuri tästä viha-rakkaussuhteesta johtuen oli vähällä ettei matkakirja huvennut ennen matkaa! Yli puolet oli jo kotoa lähtiessä luettu, mutta loput riitti ihan hyvin kotimatkalle saakka. Tosin hädissäni ostin lentokentältä yhden varakirjan :)

Raksa on tarina helsinkiläisestä Samista ja hänen nousujohteisesta urastaan arvostetussa ja poikkeuksellisen rehdissä rakennusfirmassa. Oli kiinnostavaa paneutua raksamaailmaan fiktiivisen tarinan myötä, raksajutut ei muuten oikein jaksa kiinnostaa.. Kirjan juoni on vähintäänkin vauhdikas ja tarina on aika suoraviivainen ja helppo. Siis ihan mainio matkakirja! Jos vaan jaksaa Vimman omintakeista tyyliä. Juuri tyylistä syntyy oma ärsytykseni ja ihastukseni Vimman teoksia kohtaan. Kikkaileva ja puhekielinen kirjoitustyyli luonnollisesti ärsyttää, sen on pakko ärsyttää kaikkia, olen ihan varma. Ja samalla se ihastuttaa, se on jotenkin niin törkeää ja liioiteltua ja snobbailevaa ja sitä myötä myös viihdyttävää.

Tuomas Vimma 2011: Raksa.

1 kommentti:

  1. Nythän tuo pohja näyttää ihan ookoolta!

    Vimma jäänyt multa väliin. Ehkä siksi, että aiheet eivät ole kiinnostaneet. Tai, no..enhän edes muista mitä Vimma on kirjoittanut. Jostain lehdestä muistelen lukeneeni hänen kolumnejaan. Mulla kiehtova kirja kesken, Seija Vilenin Pohjan akka,jossa juuri tekstin muoto luo lumouksen.

    VastaaPoista