27.9.2012

Kevyttä ja kivaa = Plaah?

Kirjastosta lähtee joskus matkaan vähän epäilyttäviä kirjoja! Tällä kertaa epäilystä aiheutti David Nichollsin Kaikki peliin. Takakannessa taisi kiinnostaa maininta kirjallisuudenopiskelijasta.. Luin loppuun, vaikka vähän välillä epäröin. Toisaalta tarina kulki niin jouhevasti, ettei tämän lukeminen ollut ollenkaan tuskaa.

Kyseessä on siis tuoreen kirjallisuudenopiskelijan perinteistä sekoilua tyttöjen ja alkoholin ja ystävien kesken - unohtamatta kipuilua opintojen suorittamisen osalta. Pääosassa on myös ns. yliopistovisa, johon kyseinen opiskelijanuorukainen osallistuu ja jossa yliopiston nelihenkinen joukkue yrittää pärjätä muiden yliopistojen joukkueita vastaan.

Nuorten miesten kasvutarinoissa toistuvat aina samat aiheet ja jostakin kumman syystä jaksan niitä lukea. Ehkä ei parane pahemmin analysoida omien intressieni syitä, mitä mahtaisikaan pinnan alta löytyä! No aihepiiri kyllä pahasti liittyy erääseen opiskeluaikaiseen kirjoitustyöhöni, mutta selittelyt sikseen.. Luulisi muuten, että naisopiskelijoitakin alkaisi näissä tarinoissa vähitellen näkyä, mutta harvemmin tulee vastaan.

Tästä on tehty myös elokuva, suomeksi Heikoin lenkki. Mutta se siitä.

David Nicholls 2003: Kaikki peliin (Starter for ten)

1 kommentti:

  1. Luin kesällä kirjan kannessakin huomioidun Sinä päivänä-romaanin. Mä kyllä pidin siitä. Jouhevaa tekstiä ja nokkelaa sanailua. Sellanen hyvä ja helppo välipala, ei ollenkaan plaah.

    VastaaPoista