28.8.2012

Tämä on oikeasti hyvä

Pari tuntia sitten tuli luettua Lucianin viimeinen sivu. Olen tyytyväinen, sillä todella pidin tästä kirjasta. Kehyskertomus kuulunee samaan kategoriaan kuin pari muutakin kirjaa, joista olen tänne kirjoitellut. 16-vuotias lukiolaistyttö ja salaperäinen muukalainen...kuulostaako tutulta? Ja kyllä, tässäkin muukalaisessa on jotain mystistä, poika näkee nimittäin unia päähenkilö Rebeccan menneisyydestä ja tulevaisuudesta. Nuoret vetävät toisiaan magneetin lailla puoleensa, mutta jännitystä on osattu pitää yllä melkein kirjan loppuun asti. Kirjassa keskitytään lisäksi muuhunkin kuin Rebeccan ja muukalaisen (josta kyllä paljastetaan koko ajan lisää) väliseen suhteeseen. Framella ovat myös Rebeccan äiti ja tämän naisystävä, poikaystävä Sebastien ja paras ystävä Suze. Rebecca käy koulua, hassuttelee ystävänsä kanssa, tuskailee poikaystävän kanssa jne. Juoni kulkee eteenpäin ja yllättikin, vaikka muukalaisen arvoituksen arvasin jo ihan kannenkin perusteella. Sori, olisitte te muutkin sen hoksanneet.
Isabel Abedi on saksalainen kirjailija, joka on kirjoittanut useampia romaaneja nuorille aikuisille. Nopealla googlailulla en löytänyt muita suomennettuja romaaneja, harmi etten osaa saksaa.
Isabel Abedi 2009: Lucian

1 kommentti:

  1. Oi voi sentään Rouva Blanka! Tämä genre on Neiti Niilolle aivan vieras, enkä yhtään hoksaa muukalaisen mysteeriä. Kansikuva ei soita mitään kelloa, siis mihin muuhun höyhen viittaa kuin lintuun, ehkä enkeliin (--> lucian/lucifer?)? Argh! Muttei asia ehkä nyt niin vaivaa, että tätä silti lukemaan lähtisi, he hee..

    VastaaPoista