21.8.2012

Taas yliluonnollista romantiikkaa

Yliluonnollinen romantiikka on todella puskenut itsenyt nuorten kirjallisuuteen. Se on onnistunut tunkeutumaan myös Rouva Blankan tajuntaan, mutta kaipa tästäkin ylikuormitus pian tulee.
Tuotas noin. Tämä oli nyt liian nuortenkirja minun makuuni, pitäen sisällään ihastumista, rakkautta, epävarmuutta, vastoinkäymisiä ja aivan liikaa siirappia. Aihepiiri oli toki erittäin kiinnostava. Ihmissudet ovat aina olleet mieleeni. Takakannen teksti houkuttelee sekä myös itse kansikuva. Rakkaustarinahan tämäkin on. Ihmissuden ja lukiolaistytön välinen herkkä ja runollinen (siirappinen) sellainen. Rouva Blankaan ei kuitenkaan oikein purrut (heh) Sam-ihmissuden päässä pyörivät laulunsanat ja käsittämätön pidättyvyys himoitsevan teinitytön edessä. Jonkinlainen genreen kuuluva tabu kirjassa on kuitenkin purettu. Ne meni sänkyyn, ihan oikeasti, pussailua pitemmälle. Jee. Ja saivat lopussa toisensa, vaikka huonolta näytti.
Väristys on ensimmäinen osa Ihmissusi-trilogiassa. En taida jaksaa lukea kahta seuraavaa. Sen verran kiinnostunut kuitenkin olin, että googletin muutaman blogin, jossa jatko-osia on arvosteltu sekä luin kirjastossa trilogian kolmannen osan Ikuisuuden muutamat viimeiset sivut. En voi tätä ollenkaan huonoksi haukkua, mutta kyllä tämä jäi nyt tähän. Seuraavassa kirjassa vähemmän rakkautta ja enemmän ihmissusia!
ps. Kysymys Neiti Niilolle: Teenkö kovin väärin kirjoittaessa ajatuksiani sekä ensimmäisessä että kolmannessa persoonassa?
Maggie Stiefvater 2009: Väristys

1 kommentti:

  1. Rouva Blankalla on hurja lukuvauhti, huh-huh. Toki romanttiset fantasiat ja nuorten ihmissusi-tarinat taitaa mennäkin melkein illassa imasten :)
    Hauskaa, että olet ollut kirjastossa lukemassa viimeisiä sivuja, tälläisestä "kähminnästä" en ole ennen kuullutkaan. Olet aika epeli!

    Oliko tuo noin niinkun kieliopillinen kysymys? Mullahan ei suomen kielestä ole mitään asiantuntijan roolia, joten saan siis vastata, että musta on oikein jees käyttää ensimmäistä ja kolmatta persoonaa vaikka samassa lauseessa. Mun mielestä ja mun puolesta kieltä tulee saada venyttää ja rääkätä ja käyttää ja kuluttaa ja ravistella. Sehän on vaan aivojumppaa?

    Ja siis he hee, ihmissuden ja lukiolaistytön romanttinen suhde, anna mun kaikki kestää :P

    VastaaPoista