22.8.2012

Lähiajan lempparia

Rouva Blanka pyysi kirjoittamaan lempikirjasta ja syistä kyseiseen lempeen. Asiaa vähän mietittyäni päätin nostaa esille yhden lähiajan lemppareista. Ehkä niistä pidemmän aikavälin lemppareista joskus toiste, syytän työkiireitä siitä, että päässä ei liiku oikein mitään. Hupsista vaan.

Amor Towlesin Seuraelämän säännöt päätyi lukulistalle melko arvattavaakin reittiä. Luin arvostelun Hesarista ja tiesin samalla lukemalla, että tästä tykkään. Eikä mennyt kuin muutama viikko ja johan se löytyikin kirjaston "Palautetut"-hyllystä. Ja ahmimiseksihan se meni, eli osui ja upposi. Pitkästä aikaa sellainen teos, minkä pariin työpäivän aikana oikein odotti pääsevänsä. Ihana fiilis muuten!

En osaa enää sanoa, mikä siinä arvostelussa vakuutti (tässä välissä kävin tosin lukemassa sen HS:n sivuilta). Ehkä sitä vaan tuntee oman makunsa ja tietää mikä toimii. Kyseessä on siis 1930-luvulle, jazz-baareihin ja sydänsuruihin sijoittuva kirja, jonka nuoret kipuilevat nuoruuden ja aikuisuuden välimaastossa. Samaan maastoon kai lasken itsenikin kuuluvaksi, joten ehkä tässä oli jotain samaistumisenkin elementtejä :) Mene ja tiedä..

Amor Towles 2011 (suom. 2012): Seuraelämän säännöt.
Towles ei harmikseni ole kirjoittanut muuta!

Entä Blanka, mikä kolisi viimeksi ja miksi? Vai haluatko paljastaa jonkun all-time-suosikin? Entä herättikö Seuraelämän säännöt lukuhaluja?

1 kommentti:

  1. Onhan tuo Pakko lukea. Kaikki ystävien suosittelemat kirjat päätyvät lukulistalleni. Kirjapino yöpöydälläni on vain harmillisen korkea.

    Viimeisimpänä lienee kolissut Patrick Rothfussin trilogian avaava Tuulen nimi. Voinen siihenkin palata vielä jossain vaiheessa.

    VastaaPoista