18.8.2012

Kokeillaan välillä jotain uutta..

Hietsun kirpparilta mukaan tarttunut pokkari oli ihan uusi tuttavuus ja jälleen yksi näitä "yhteenkietoutuvien tarinoiden" -kirjoja. Ihan kiinnostava lukukokemus, vaikka lähtikin tahmeasti liikkeelle. Lukeminen jä melkein kesken, mutta koska kyseessä oli minulle tuntematon kirjailija niin päätin kahlata loppuun. Ja loppua kohden tarina saakin vauhtia ja päähenkilöiden minuudet muotonsa.

Transmission on vahvasti kiinni tässä päivässä, päähenkilöt ovat elämässään hukassa, vähän yksinäisiä, vähän ahdistuneita. Epätoivon seurauksena on tekoja, joiden mittakaavat paljastuvat kun kirja etenee kohti loppuaan. Näitä "yhteenkietoutuvien tarinoiden" -kirjoja yhdistää monesti erinomaisesti rakennetut tarinat, eikä tämäkään tee poikkeusta. Se vaan on kiehtovaa, kun ihan erilaisten henkilöiden tarinat löytävät epätodennäköisyydestä huolimatta yhtymispisteensä ja tarinan eri palaset alkavat loksahtelemaan paikoilleen. It´s the twenty-first century, and everything and everyone is connected...

Hari Kunzru on British Indian Londoner, jonka teoksiin taidan jatkossakin tarttua. Ja hei, myönnetään - tuo upea kansi ei ainakaan vähentänyt halua tarttua tähän kirpparilla!

Hari Kunzru 2004: Transmission.

Seuraavana jatkan Picasson tarinaa. Olen tuon jo aloittanutkin, mutta aina välissä lukenut muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti